Έπιασαν δουλειά! Στον Ελικώνα ο στρατός για την αντιπυρική προστασία

ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΙΚΩΝΑ

Ξεκίνησαν οι εργασίες παρέμβασης, στο πλαίσιο της αντιπυρικής προστασίας του Ελικώνα, με τη συνδρομή μηχανημάτων του Στρατού.

Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη σε ότι αφορά την ταχύτητα, καθώς η πρώτη ενέργεια έγινε στις 3 Μαΐου, με αφορμή την πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίας Τριάδας Λιβαδειάς και ακολούθως με ταχύτατες διαδικασίες και εμπλοκή των αρμοδίων Υπηρεσιών, Διεύθυνσης Δασών, Δασαρχείου και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, υποδείχθηκαν τα σημεία παρέμβασης που σκοπό έχουν την καλύτερη πρόσβαση των οχημάτων κατάσβεσης σε περίπτωση φωτιάς, αλλά και τη λειτουργίας ως σημείου ανάσχεσής της.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, Γεώργιος Π. Ντασιώτης, μετά την επίσκεψή του στο χώρο εργασιών δήλωσε: «Σε λιγότερο από ένα μήνα, μετά τη σύσκεψη με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας, τους επικεφαλής των υπηρεσιών και μετά από συχνή  και απαραίτητη επικοινωνία, τα μηχανήματα της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών του στρατού, βρίσκονται ήδη στον Ελικώνα, διανοίγοντας έναν σημαντικό δρόμο για την προστασία του, μήκους άνω των επτά χιλιομέτρων. Είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο χρόνος αντίδρασης και κινητοποίησης όλων των υπηρεσιών και επίσης είναι πολύ σημαντικό γεγονός η εμπλοκή του Στρατού, πέραν της εθνικής του αποστολής, στην προστασία του περιβάλλοντος της Χώρας. Εκφράζω την ευαρέσκειά μου για την εξέλιξη αυτή».

Επικεφαλής είναι ο Ανθυπολοχαγός κος Λιακόπουλος και έχει όλη την απαραίτητη συνδρομή από την Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, όσο και από το Δήμο Λεβαδέων και φυσικά από τις Υπηρεσίες Δασών και Πυροσβεστικής.

Σχετικά